Senaste inläggen

Av Lena - 5 mars 2010 08:09

   


  Inatt har Andreas och Åsas  råtttjejer Madicken och Ronja försökt sig på att ha ett godiskalas , vi inhandlade specialgodis för gnagare igår och ställde plastpåsen med lösviktsgodis för dem på en röd plastback intill deras bur ca en 7-8 cm ifrån i alla fall men de hade stuckit ut sina inte alltför långa ben och lyckats dra till sig en bit av påsen, tror inte de fick in något godis i buren men golvet var fullt av det, torkade ananasbitar, pumpakärnor, jordnötter m m, skrattade gott när vi kom in och såg röran    Matte och husse har ju dragit iväg till Dublin för att bo och jobba där och vad får man inte som förälder ställa upp på, trodde väl aldrig att jag skulle ta in råttor frivilligt i hemmet men tycker nu att de är ganska söta i alla fall...... Nu ligger de små töserna hoprullade som dunbollar tätt intill varandra o sover gott och vi har röjt upp i godisröran!!!


  

ANNONS
Av Lena - 1 mars 2010 16:54


Har fått smak för att sticka sockar, har aldrig varit bra på det, har försökt för många herrans år sen men inte haft tålamod nog med att sticka med 5 stickor samtidigt (strumpstickor) men tycker att de sockor jag nu lyckats få till är riktigt skapliga, de blir bättre och bättre i alla fall, ger er ett liten smakprov på vad jag stickat, finns så mycket härliga garner!!


  

ANNONS
Av Lena - 22 februari 2010 16:30

Riktig "vargavinter" ner mot -25 grader, experterna säger att vi ej haft en så kall och långvarig vinter med så mycket snö sen 1986 och innan dess 1973.... vet att de vintrarna var riktigt kalla, kommer ihåg det speciellt för att båda mina barn var ca 1 år gamla de åren, är alltså 13 år mellan dem :o)

 

Har idag varit till Kemlab på lasarettet för att ta blodprover, går varannan dag ungefär för att kolla PK-värdet, urjobbigt men tyvärr nödvändigt just nu, annars så mår jag relativt bra, har idag t o m varit hos frissan, som fixade till håret hur bra som helst med lite slingor och tuff frisyr, känns verkligen uppiggande, tycker annars jag känner mig så trist nu när jag "går" här hemma och är sjukskriven ;o)

Av Lena - 4 februari 2010 17:48

  


På alla sätt och vis ser jag fram emot ljusare tider, har varit mörkt och tungt allra helst sista veckorna, har dragits med huvudvärk m m i flera veckor, läkarna trodde det kom från nacken så imorgon skulle jag egentligen ha gått på besök till sjukgymnast för att se om det kunde hjälpas upp med någon behandling men blev sämre i helgen, mådde illa och fick feber förutom huvudvärken, blev lasarettet och 3 olika röntgen av huvudet och visst sjutton så har jag åkt dit på en ny propp, blir så himla less på det, är i alla fall under medicinbehandling nu och har inte fått några domningar eller så men en "sjujäkla" huvudvärk.... men livet går vidare ändå.


För övrigt är Andreas och Åsa hemma här tillfälligt, de flyttar till Dublin på lördag.... blir ju kul för dem eftersom de inte trivts sådär jättebra i Oslo! Hoppas allt är bra med alla mina vänner; Ingrid, Ruth, Agneta och Barbro m fl, Kram på Er!

Av Lena - 17 december 2009 18:59


Här i huset har vi haft rena rama stickverkstaden i några dagar nu, Åsa, sonens fästmö står för fliten! Åsa kom hit till oss i måndags från Oslo, sonen kommer inte förräns på lördag morgon för att fira julen hemma, är så roligt att ha dem här   Åsa har för längesen bett mig lära henne att sticka och nu var det dags, men vadå det blev ju inte mycket undervisande från min sida för det verkade sitta i ryggmärgen hos henne   Visade hur aviga och räta maskor skulle stickas och hur man lägger upp och nu är skapandet igång, jätteroligt, tycker själv så mycket om att sticka och har gjort så i perioder ända sen jag var i tonåren, är så avkopplande tycker jag och Åsa känner samma, några bilder nedan...


  


      

Av Lena - 14 december 2009 12:00

Nu är vill långt inne i julmånaden, allt har gått så fort och det känns som jag inte riktigt hinner med allt, jag och mina arbetskamrater har varit på SPA på Sätrabrunns hälsobrunn, vi blev bjudna på intressant föredrag om Myers-Briggs-metoden som delar in oss människor i olika kategorier, inte med grundtanken att degradera utan för att vi ska få ett redskap att använda oss av gentemot våra medmänniskor, både inom familjen och i arbetslivet och kunna umgås med varandra med tanke på hur olika vi är komponerade i tanke och känslor m m och att vi så behandlar varandra med respekt! På Sätra brunn fick alla också en varsin behandling på SPA, jag valde aromamassage och det var verligen härligt!!


Har också besökt min underbara f d arbetskamrat Barbro och både ätit och druckit gott samt umgåtts i många timmar med henne och några andra, jättetrevligt, tack Barbro om du läser detta!

Av Lena - 28 november 2009 17:53


  

Då har Sandra bakat lussekatter hela eftermiddagen och här är en del av de goda bullarna och även den söta bagaren, har smakat på dem och de var supergoda!!
Av Lena - 25 november 2009 08:55

  


Till helgen är det dags med lussekattsbakande, det årliga, barnbarnet Sandra kommer hit och bakar, roligt att hon vill fortsätta den här traditionen, hon är trots allt 17 år nu och har bakat lussekatter med morfar sedan hon var 4- 5 år ca, jätteduktig är hon och har verkligen fått in den rätta snitsen på lussebullarna! För övrigt har Ove bakat kakor inför jul och adventshelgerna redan, bondkakor enligt min svärmor Ingrids recept och helt otroligt goda mandelkakor som är bakade av florsocker, mald skållad mandel och äggvita och är hoplagda med vaniljkrämsfyllning emellan! Ska försöka bidra själv med lite kakor också, har några favoriter som min mamma brukade baka, är roligt med lite gott i frysen så att det finns lite att lägga fram på kaffebordet till jul! Gäller också att börja tid!!


Idag ska kartongen med elljusstakarna hämtas upp från förrådet så det blir lite mysigt ljus i fönstrena, det kan verkligen behövas nu när det är så mörkt, det blir så fint i mörkret med alla de här ljusstakarna och stjärnorna runt om i grannskapet!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se