Senaste inläggen

Av Lena - 4 april 2009 17:03


Kort på min "svärdotter" Åsa, tycker hon är så vacker i den aprikosrosa blusen, blir glad av att bara se henne!
ANNONS
Av Lena - 4 april 2009 16:58


Ännu ett påskkort att glädjas åt från Maggan, tack så mycket!


ANNONS
Av Lena - 4 april 2009 16:52


Tack snälla Susan för dessa jättegulliga gåvor, var väl tänkt att sitta på min hemsida men eftersom jag ej fått igång Frontpage på min nya dator ännu så kan jag ej få upp dem där, de får pryda min blogg istället! Tack så jättemycket! Av Lena - 4 april 2009 16:48

 Ett vackert påskkort från vännen Ingrid damp ner i min mailbox, tack !


Av Lena - 4 april 2009 14:02Har påskpyntat med ris, påskdukar m m och känner att påsken är så smått påbörjad, Åsa och Andreas har kommit från Oslo och ska vara här i en vecka då de är lediga, blir härligt och sedan kommer dotterns familj hit i påsk men de bor några mil från Västerås så det blir bara över dagen men vi får träffas ändå och äta  påskmiddag ihop, blir så trevligt!


Nästa vecka ska jag börja cykla till jobbet om det fina vädret håller i sig, det ska bli härligt, tvingar också mig själv ut på en rask promenad varje dag, känns så bra att få andas igenom kroppen ordentligt, behöver skärpa till mig då jag åkt dit på 2 rejäla förkylningar i vintern och dessutom antagligen kräksjuka i förra veckan, nu får det banne mig vara nog!!


Önskar er en skön helg i solens tecken!

Av Lena - 29 mars 2009 17:07


Ulla-Britt har utmanat mig, en Middagsutmaning, den går ut på att man ska ordna en fiktiv middag á la Gokväll. Brukar ofta titta på fredagsprogrammen och har sett många av huvudpersonerna (värdarna)!


Var:

Jag dukar på det stora bordet i vårt kombinerade kök/vardagsrum! Sedan lägger jag ofta på en pappersduk med vaxad yta som grund (är bekvämt) och gärna i grått och därefter lägger jag på mörklila linnetabletter och servetter i samma färg. Dukar med matassietter och förrättstallrik med Rörstrands "Claire de Lune" som är vita med bara en diskret ranka i pärlemorfärger, fick en servis när vi gifte oss 1984 av våra f d arbetskamrater på vägverket som jag tycker är så vacker! Brukar för det mesta duka med enkla vinglas från IKEA som är vackra och stilrena men som går att sätta in i diskmaskinen och jag inte behöver diska för hand! Bestick väljer jag mina rostfria bestick från Gense som är ganska rejäla och släta med bara en liten zick-zack ranka längst ner på skaftet.

Blommor på bordet tulpaner i olika färger eller Ranunkler som jag tycker är vackra! Tre kristalljuslyktor i form som en tulpan


Meny:


Förrätt: Skagentoast

Varmrätt: Stekt abborrfilé med romsås och kokt potatis

Efterrätt: Glassbomb gjord av vaniljglass med hallon och maräng i


Fyra underbara gäster som jag gärna vill se vid middagsbordet:


1. Lou Rossling, en person med mycket livserfarenhet och glädje, hon har bl a skrivit boken "I Ljuset spricker alla spöken".


2. Claes Malmberg som jag tycker är jättekul, får många glada skratt genom honom, dessutom en av de trevligare och ödmjukaste kändisar jag stött på privat


3. Barack Obama som verkar vara en mycket ödmjuk och förståndig president, undrar bara hur det ska gå för honom och hans familj framöver, finns så mycket dårar och våldsbenägna idioter i världen.


4. Malena Ernman, verkar vara en humoristisk person som kan bjuda både på sig själv och sångunderhållning efter middagen.


Jag inbjuder den som vill att anta utmaningen och berätta om er fiktiva middag med gäster, skriv gärna en kommentar i min blogg så jag kan komma och se hur ni har planerat er middag!


Trevlig söndag!


Av Lena - 23 mars 2009 10:56


Tittar in hos Annica på min dagliga visit och vad upptäcker jag där.... en trevlig överraskning i form av en award, tack så jättemycket för den!


Skickar själv den vidare till Ingrid, Ruth och Leila som har så trevliga bloggar!

Av Lena - 17 mars 2009 16:02Har nu klippt ner de pellisar som överlevde vintern, gjorde det faktiskt för några veckor sedan och nya blad har spirat, så nu är det dags till helgen att sätta om dem med ny jord och börja vattna med en halv dos näring så de får vänja sig! Är roligt att följa tillväxten dag från dag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se